Rubberring afsluiter Ø800 - Dubbele cilinder (Inventor)

Drawing your future | Dusseldorp Engineering
Het ontwerp van een Ø800 rubberring afsluiter met dubbele cilinder. Een pioniersproject voor Matecs B.V. uitgevoerd op locatie door Dusseldorp Engineering met Autodesk Inventor en Autocad.

Rubberring afsluiter Ø800 - Dubbele cilinder (Inventor)

De bestaande Ø800 rubberring afsluiter, is een standaard product van Matecs. Deze is op specifieke aanvraag van de klant voor dit project ontworpen met een dubbele cilinder. De functie van de afsluiter is hetzelfde gebleven. Echter is de aansturing van de klep tegengesteld uitgevoerd ten opzichte van de originele afsluiters.

De uitdaging in het ontwerp zit hem in de ophanging en aansturing van de klep. Tijdens het ontwerp is het behouden van zoveel mogelijk standaard onderdelen en basis principes de leidraad geweest. Deze standaard Ø800 rubberring afsluiters zijn dan ook de basis van het conceptontwerp geworden.

De drukverhouding tussen de hydraulische aansturing van de cilinders is nooit exact gelijk. Hierdoor krijg je een ongelijke aansturing van de klep. Dit probleem is ondervangen door de ophanging van de klep te ontwerpen met een mechanische beveiliging. Hierdoor kunnen de cilinders elkaar niet kromtrekken. In de ophanging is rekening gehouden met vervuiling w.o. zand en steengruis. De klep kan gelimiteerd over 2 assen bewegen. Vervuiling zal in het binnenwerk niet tot blokkade in de afsluiter kunnen leiden.

Eerst is geïnventariseerd welke onderdelen en basisprincipes behouden gaan worden van de bestaande afsluiters. Vervolgens zijn er voor de te modificeren en te ontwerpen onderdelen schetsen gemaakt in Autocad. Nadat het conceptontwerp door de specialisten van Matecs was goedgekeurd is Dusseldorp Engineering overgegaan tot realisatie.

Het conceptontwerp is gerealiseerd in 3D met behulp van Autodesk Inventor. Na realisatie in 3D heeft de klant een Step-file ontvangen met de buitenschil van het ontwerp om direct in te passen in het ontwerp van zijn baggerschip.

Aan de hand van deze werktekeningen en DXF-bestanden kan de afsluiter worden geproduceerd.

Website opdrachtgever: http://www.matecs.nl

Product pagina: https://matecs.nl/afsluiters/

Matecs B.V.

|
Privacyverklaring
|
Cookieverklaring
|
Leveringsvoorwaarden
|
Toelichting leveringsvoorwaarden
Ontwerp en realisatie: Wigman van Dijk
envelopephone-handsetlocationchevron-right