Gevangenis Haren Prison, België

Drawing your future | Dusseldorp Engineering
Dusseldorp Engineering heeft in opdracht van Ecotax B.V. verantwoordelijkheid gekregen over het internationale gevangenis project in Haren, België. Dusseldorp Engineering is aangesteld voor de Project (mechanische) Engineering van de schrikdraadbeveiliging van de gehele gevangenis. Het project heeft een enorme omvang van circa 12 Hectare. Wat wordt afgebakend met een hekwerk van 1,3 km lang en variërend in hoogte tot en met ±18 meter en door Ecotax beveiligingstechniek voorzien wordt van schrikdraad. En ook een 20-tal binnenplaatsen die allen voorzien worden van schrikdraadbeveiliging. Een uitdagend project, wat Dusseldorp Engineering door gestructureerd datamanagement de engineering & detaillering uitstekend heeft kunnen uitvoeren.

Gevangenis Haren Prison, België

De opdracht is in twee onderdelen opgesplitst, het hekwerk en de binnenplaatsen; dat is alles wat zich binnen het hekwerk begeeft.

  • Binnenplaatsen

Vertalen van 2D aanzichten, BIM Model (Aconex) & fysiek inspectie ter plaatse in Haren. Er is een realistisch 3D model van de gebouwen in Solidworks gevormd. Hierin zijn de APS besturingskasten ingetekend met daarbij een 3D en een detailoverzicht voor kabelverloop en plaatsing. Engineering en detaillering custom eindsteunen, support steunen, standaard eindsteunen en flextop steunen.  Speciale omegaprofielen voor het wegwerken van hoogspanningskabels van en naar de besturingskasten.

  •  Hekwerk

Het hekwerk is in 3D uitgezet. Positie en hoogte op basis van een AutoCAD model. Vertaald naar Solidworks met behulp van een Excel spreadsheet. Hiermee is de ‘’lopende lijn’’ in het hekwerk bepaald. Dat wil zeggen dat alle hoogte er positie verschillen in 3D zichtbaar zijn gemaakt. Waardoor er op voorhand wordt bepaald welke steunen er waar worden toegepast. Vervolgens de engineering en detailleering van vaste steunen en flextop steunen. Het hekwerk is ook in verschillende zones verdeeld onder andere op basis van de 3D hekwerk lijn.

De conceptontwerpen van de hekwerksteunen en binnenplaatssteunen zijn klaar voor productie. Aan de hand van de detailtekeningen en .STEP files worden er prototypes geproduceerd. Deze worden vervolgens geïnspecteerd. Bij mogelijke revisie wordt de tekening aangepast en vervolgens zal de volledige productie ingang worden gezet.

Website opdrachtgever: https://www.ecotax.nl/

Project pagina: https://www.gevangenisharenprison.be/nl/

Ecotax Beveiligingstechniek

|
Privacyverklaring
|
Cookieverklaring
|
Leveringsvoorwaarden
|
Toelichting leveringsvoorwaarden
Ontwerp en realisatie: Wigman van Dijk
envelopephone-handsetlocationchevron-right